Красимир Искъров Иванов – Професионален Фотограф Русе

profesionalna-fotografiq-ruse-krasimir-iskarov-ivanov

Обожавам фотографията, като изразно средство и всяка нова тема е нов връх пред мен! Мотото на живота ми „“Ако си дал на хората, не си живял напразно“ ме кара да показвам ежедневно на хората красотата на живота през моите обективи.


С професионална фотография се занимавам от 1991 година. Управител съм на фирма „Силвена Русе“ ЕООД и собственик на фотографски студия в Русе и Силистра. Съосновател съм на „Русенско фотографско общество“, членувал съм 10 години във „Фотографска Академия“, а 5 от тях бях член на управителния съвет. Организирал съм над 100 изложби за период от 10 години във фирмената галерия СИЛВЕНА АРТ и първите четири издания на “ Национален преглед на дигиталната фотография“ в страната през 2002, 2003, 2004 и 2005г.
Първия професионален 3Мpx дигитален фотоапарат внесен в страната от „Фомус ООД“ заработи в моята фирма „СИЛВЕНА ФОТО“
Имам професионално оборудвано студио, в което повече от 20 години снимам каталожна фотография на работещия бизнес в региона на Русе.По известните ми фирмени клиенти са ФАНТАСТИКО вече ПРЕГО ДИЗАЙН, СТЕФАНИ СТИЛ, ГОЛД АПОЛО, ЕРГОДИЗАЙН, БУЛМАРКЕТ, ПОЛИСАН, ХОТЕЛ РИГА, МАРКАМ, КЕНСЪЛ и МЕСАЛИНА, АРДА, КЕРОС, RICHMART Ltd, M-TOBACCO, ATLAS COPKO – LIFTON и десетки други по-малки.
Отдаден съм на фотографията от дете. Любима тема коне и конен спорт. На сайта си – www.iskarov.com имам подбрани и качени около 600 000 снимки и няколко хиляди видеоклипа от състезания за период от 20 години. Развъждам спортни коне и имам спортен клуб. С моят екип сме
изработили сайтовете на водещите клубове и конни асоциации. Чрез фирмата си се занимавам и с издателска дейност, продуцент съм на „Оркестър ХОРО“ имам издадени 6 албума и поредица от книги за Русе. Най-значимата издадена досега е „Дунав реката на Европа която е плод на 12 години пътувания по поречието на реката и нейните притоци.

1997 – Номинация в международен конкурс в Белград
1998 – Първо място в конкурса за качество на „Кодак“
2000 – Трето място в национален конкурс на „Коника“
2001 – Второ място в конкурса на „Корексим BG“
1999 – 2002 – Eight one-man shows.
2002 – Първо място на изложба „Панаир на занаятите“ във Варна.